2018-04-11 10:23:46• hírek • Bede Emőke

A tavasz beköszöntével visszaesett a légúti megbetegedések száma is

Nyilvánosságra hozta a légúti megbetegedésekre vonatkozó legfrissebb adatait a Szatmár Megyei Közegészségügyi Hivatal. Úgy tűnik, végre eltehetjük a gyógyszereket és a papírzsebkendőt.

A legnagyobb csökkenést a virózisok esetében tapasztalták. Az előző heti adatokhoz képest több mint háromszázzal kevesebb páciens kereste fel orvosát, számuk összesen 1134 volt. A korcsoportok tekintetében elmondható, hogy a betegség főként a felnőttek napjait keserítette meg, az egészen fiatal gyerekek körében kevesebb megbetegedést regisztráltak.
 

A tüdőgyulladásos esetek száma is csökkenő tendenciát mutat. Míg április 1-én 506 beteget tartottak nyilván a megyében, 8-án az orvosnál jelentkező páciensek száma már a 300 felé közelített, pontosabban 314 volt. A legjobb hír azonban, hogy az influenza az elmúlt héten sem fertőzött meg újabb embereket, így már második hete influenzamentesnek tekinthető a megye.
 

Szatmár megyében az idei szezonban két halálos áldozatot követelt a fertőzés. Mindkét esetben olyan személyek haltak bele az influenzába, akik más komoly betegségekkel is küzdöttek, valamint védőoltást sem igényeltek. Hogy valóban influenzával álltak szemben az orvosok, azt a bukaresti Cantacuzino Intézet mindkét esetben igazolta.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: